Resmi İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’a göre, 14 İsrail savaş uçağı Sana’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı da dahil olmak üzere bir dizi hedefi bombaladı. Saldırıda yakıt depoları ve 2 elektrik santrali hedef alındı. Saldırıda 40 füze kullanıldı.
İsrail’in Haiz Elektrik Santrali’ne yönelik gerçekleştirdiği bu saldırı, beşinci İsrail saldırısı oldu. Her seferinde büyük hasar oluşmasına rağmen santralin kısa sürede onarıldığı ve elektriğin geri verildiği belirtildi.
Husiler, İsrail’in saldırılarına tepki göstererek, Sana’nın merkezindeki petrol istasyonunu ve Haiz Elektrik Santrali’ni hedef aldığını açıkladı. Yemen Petrol Şirketi ise tedarik durumunun istikrarlı olduğunu belirtti.
Husiler, İsrail’in Sana’ya yönelik saldırılarını Gazze’deki Filistinlilere destek vermekten caydırmaya yönelik çaresiz girişimler olarak değerlendirdi. Açıklamalarında, Yemen halkının Gazze’deki halka destek vermeye devam edeceği vurgulandı.
İsrail ordusu, Sana’daki Yemen Başkanlık Sarayı ve 2 elektrik santralinin hedef alındığını duyurdu. Ayrıca saldırıların, Husilerin İsrail’e yönelik saldırılarına karşılık olduğu ileri sürüldü.
Saldırılar sonrasında yaşanan gelişmeler ve tarafların açıklamaları merak konusu olmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]