ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Afganistan’ın doğusunda son günlerde yaşanan depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Son olarak yerel saatle 20.30 sularında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, Nangerhar vilayetinin merkez şehri Celalabad’ın sadece 14 kilometre doğusunda gerçekleşti.
Depremin derinliği 10 kilometre olarak belirlenirken, şu ana kadar depremin neden olduğu hasar hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Özellikle Celalabad ve çevresinde yaşayanlar, art arda gelen depremler sebebiyle endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.
Ülkenin doğusunda, Pakistan sınırında 31 Ağustos Pazar gecesi meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem, Kunar vilayeti başta olmak üzere geniş bir alanda ciddi yıkımlara neden olmuştu. Olayda, 2 bin 205 kişinin yaşamını yitirdiği ve 3 bin 640 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. USGS, 2 Eylül’de yine Celalabad kentinin 34 kilometre kuzeydoğusunda 5,2 büyüklüğünde yeni bir depremin meydana geldiğini duyurmuştu.
Geçmiş olaylar, Afganistan’ın deprem riski altında olduğunu bir kez daha gösterirken, bölge halkı ve yetkililer, acil önlemler alarak olası yeni felaketlere karşı hazırlıklı olmaya çalışıyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]