Çin Devlet Başkanı Şi, bu sabah hareket ettiği Güney Kore’de ABD’li mevkidaşı Trump ile buluştu. Bu, ABD Başkanı Trump’ın bu yılın başında yeniden iktidara gelmesinin ardından iki liderin ilk yüz yüze buluşması oldu.
Şi, görüşmenin başlangıcında yaptığı açıklamada, Çin ve ABD’nin dost ve ortak olması gerektiğini vurgulayarak, “Çin’in kalkınması, ABD’nin ‘Amerika’yı yeniden büyük yapma’ vizyonuyla çelişmiyor.” dedi. İki lider, ilişkilerin doğru rotada ilerlemesine rehberlik etmesi gerektiğini vurgulayarak, Çin-ABD ilişkilerinin sağlam bir temelde yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Trump, görüşmede Çin’in tarım ürünlerinin yanı sıra fentanil ve öncül maddelerinin kontrolü konusunda sıkı çalışmayı taahhüt ettiğini belirtti. Ayrıca, nadir toprak elementleri konusunda da anlaşmaya varıldığını ve tarifeler konusunda yakın bir çözüme ulaşılmak üzere olunduğunu dile getirdi.
Bu buluşma, Çin ve ABD arasındaki ilişkilerin geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]