Japonya’da artan ayı saldırılarına karşı alınan önlemler kapsamında, “Zararlı hayvanlar için yapay zeka tabanlı otomatik algılama ve bildirim sistemi” kullanılıyor. Bu sistem, yaygın olarak “B Alert” olarak da anılmaktadır ve ayıların tespiti için kameralardan yararlanmaktadır.
B Alert sistemi, bazı yerleşim alanlarına, dağlık bölgelere ve nehir kıyılarına yerleştirilen kameralar aracılığıyla ayıları algılamaktadır. Ayı tespit edildiğinde, sistem otomatik olarak görüntüleri e-posta yoluyla ilgili yetkililere iletmekte ve böylece hızlı bir şekilde müdahale imkanı sağlamaktadır.
Bu sistem sayesinde, ayı varlığının doğrulanması ve tehlikenin değerlendirilmesi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekte ve böylece bölge sakinleri daha erken uyarılabilmektedir. Japonya’nın çeşitli bölgelerinde uygulanmaya başlanan bu sistem, ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanmaktadır.
Japonya hükümeti, son dönemde artan ayı saldırılarına karşı farklı tedbirler almaktadır. Bu kapsamda, yeni lisanslı avcıların istihdam edilmesi ve saldırıların yoğunlaştığı bölgelere asker gönderilmesi gibi adımlar atılmaktadır. Ayrıca, ayıların avlanması sürecinde polislerin tüfekle ateş açmasına da izin verilmiştir.
Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, ülkedeki artan ayı saldırılarına karşı yerel yönetimlere ek bütçe teklifi sunacaklarını açıklamıştır. Bu şekilde, ayı saldırılarına karşı etkili önlemler alınması ve halkın güvenliği sağlanması amaçlanmaktadır.
Reklam & İşbirliği : [email protected]