Sivil savunma sözcüsü Mahmud Bassal, Gazze’nin güneyinde yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir çadıra İHA ile düzenlenen saldırıda üçü çocuk olmak üzere dört kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya mülteci kampı yakınlarında ise 11 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybederken, bir okula gerçekleştirilen saldırıda da bir kişi yaşamını yitirdi. Han Yunus yakınlarında düzenlenen başka bir İHA saldırısında bir erkeğin, farklı bölgelerdeki saldırılarda ise biri çocuk iki Filistinlinin daha öldüğü bildirildi.
Akşam saatlerinde Gazze kentinin doğusundaki bir eve düzenlenen hava saldırısında da dört kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı en az 425‘e yükseldi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]