Salı günü East Sussex kıyılarında başlayan temizlik operasyonunda bölge sakinleri, sahilin görüntüsünü “tropikal bir adadaki altın sarısı kumlar”a benzetti. Ancak bu güzel görüntünün altında, 1,5 metre derinliğe kadar ulaşan çiğ patates ve soğan yığınları olduğu ortaya çıktı. Fırtına nedeniyle denize düşen konteynerlerden saçılan yiyeceklerin çoğu plastik paketler içinde kıyıya vurdu.
Gönüllüler, plastik kirliliğine karşı seferber olarak temizlik çalışmalarına başladı. Bölge sakinleri ve çevreci gruplar, deniz canlıları için büyük bir tehdit oluşturan plastik paketlerin toplanması için çalışmalara hız verdi. Evcil hayvan sahipleri de uyarıldı; soğanlar köpekler için zehirli olabileceği için köpeklerin mutlaka tasmalı tutulması gerektiği belirtildi.
Bu temizlik operasyonunda 1,9 ton atıkın çıkarıldığı ve patates paketlerinin büyük bir kısmının toplandığı bildirildi. Lombok Strait adlı kargo gemisinin fırtına sırasında kaybettiği soğutmalı gıda konteynerlerinin yerini belirleme ve kurtarma çalışmaları da devam ediyor.
Yerel konseyler, sahili ziyaret eden vatandaşları uyararak köpeklerin tasmalı tutulması, kıyıya vuran maddelerin ellenmemesi ve deniz suyunun kirlenmiş olabileceği ihtimaline karşı suya girilmemesi konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]