Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Barakah Nükleer Enerji Santrali yakınlarında insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonrası bir yangın meydana geldi. Abu Dabi yetkilileri, Al Dhafra bölgesindeki santralin dış güvenlik çemberi dışında yer alan bir harici elektrik jeneratöründe çıkan yangına müdahale etti.
Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Federal Nükleer Düzenleme Kurumu (FANR) tarafından yapılan açıklamada, radyolojik güvenlik seviyelerinde herhangi bir olumsuz etki gözlenmediği belirtildi. Kurum, saldırının nükleer santralin genel güvenliğini veya temel sistemlerinin işleyişini etkilemediğini vurguladı.
Tüm reaktör ünitelerinin planlandığı gibi normal şekilde çalışmaya devam ettiği ifade edildi. Saldırının amacı ve sorumlularına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]