Kazakistan’ın Aktau kenti açıklarında Deniz Kuvvetleri’ne bağlı birliklerin katıldığı askeri tatbikat sırasında meydana gelen kazada 12 asker hayatını kaybetti. 4 askerin ise kayıp olduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Kazakistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tatbikat sırasında hava şartlarının aniden kötüleşmesi ve rüzgarın şiddetlenmesi sonucu 19 askerin denize sürüklendiği belirtildi. Olayda 12 askerin yaşamını yitirdiği teyit edildi. Yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında 3 asker kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kayıp 4 askerin bulunması için çalışmalar devam ediyor.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Mangistau eyaletinde yaşanan facia nedeniyle 25 Eylül’ü ulusal yas günü ilan etti. Tokayev, hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, olayın tüm yönleriyle araştırılması ve ailelere destek sağlanması için hükümete talimat verdi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]