Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e son saatlerde insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi. Saldırıda çok katlı bir bina isabet alırken, iki kişi yaşamını yitirdi, dokuz kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.
Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın konutları hedef aldığını ve halka yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Kiev’deki bir apartmanın Şahed İHA’sı ile vurulduğunu aktaran Zelenskiy, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Zelenskiy, saldırının Rusya üzerindeki baskının artırılması gerektiğinin kanıtı olduğunu vurguladı. Rusya’nın acımasız saldırıları sürdürdüğünü ve savaşı uzattığını ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri’nin teklifine verilen yanıtın dahi Şahed İHA’ları olduğunu dile getirdi.
Ukrayna lideri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’dan gelen bu sinyalleri görmesini ve kararlılıkla hareket etmesini beklediklerini söyledi. Rusya’yı savaşı bitirmeye zorlamak için güç kullanımının gerekli olduğunu savundu.
Kiev Savcılığı, saldırıda 25 katlı bir binanın isabet aldığını duyurdu. Hayatını kaybeden iki kişiden birinin bina içinde, diğerinin ise binanın yanındaki bir araçta bulunduğunu açıkladı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]