Axios internet sitesine konuşan şüpheliler, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı sona erdirmek için bir süredir üzerinde çalışılan barış planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukraynalı yetkililer, 28 Aralık’ta Florida’daki Mar-a-Lago yerleşkesinde yapılması beklenen görüşmeye dair bilgiler verdi. İki ülkenin yetkilileri, ABD ve Ukrayna’nın, barış planının çoğu unsuru konusunda mutabık olduklarını belirtti.
ABD’den kıdemli bir yetkili, “Rus ve Ukraynalılarla mümkün olan en ileri noktaya geldik. Son iki haftada geçen yıldan fazla ilerleme kaydettik. Doğru yolda ilerliyoruz” açıklamasında bulundu. Aynı yetkili, NATO’nun 5. maddesine benzer güvenlik garantileri içeren metni onay için Senato’ya göndereceklerini ifade etti. Ancak Beyaz Saray, iddia edilen görüşmeye ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise bugün yaptığı açıklamada, “Yakın gelecekte Başkan Trump ile en üst düzeyde bir toplantı yapılması konusunda anlaştık. Yeni yıla kadar birçok şey karara bağlanabilir” dedi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]