Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen dörtlü çapraz organ nakli operasyonu başarıyla tamamlandı. Bu operasyonla 4 hasta, canlı vericileriyle eşleştirilerek böbrek nakli gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, düzenlediği basın toplantısında operasyonun başarıyla sonuçlandığını ve hastaların sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini belirtti. Akdeniz Üniversitesi’nin organ naklindeki başarılarına vurgu yaparak, 1982 yılından bu yana 6 bin 625 kişiye çeşitli nakillerin yapıldığını ve bu sayının her geçen gün arttığını söyledi.
Operasyonla Muhittin Demir, Hatice Daşçı’dan, Hikmet Erol, Saniye Demir’den, Nesrin Şahan, Şenay Erol’dan, Şükran Öksüzoğlu da Halit Şahan’dan böbrek nakli yapılarak sağlıklarına kavuştu. Hikmet Erol, operasyon sonrası vericiye “anne” diye hitap etmeye başladı. Şükran Öksüzoğlu ise annesinden aldığı böbrekle hayata yeniden tutundu.
Hastaların çapraz nakil sayesinde hayata tutunduğunu belirten Erol, “Hepimiz bir aile olduk. Aramızda can bağı oluştu. Bu nakiller bizim için gerçekten mucize oldu.” şeklinde konuştu. Şükran Öksüzoğlu da annesinin böbreğini alarak sağlığına kavuştuğunu ifade etti.
Bu tarihi operasyona Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Başhekim Prof. Dr. Yıldıray Çete ve birçok uzman doktor da katıldı. Akdeniz Üniversitesi, organ nakli konusundaki başarılarıyla adını duyurmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]