Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail Sivil İdaresine bağlı Yüksek Planlama Konseyinin Batı Şeria’da 764 yeni konutun inşasını onaylamasına ilişkin sert bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, Almanya, İsrail’in yerleşim inşaatlarını durdurması çağrısında bulunarak, yerleşim genişlemesini kesin bir dille reddetti. Bu yıl sadece 30.000 yeni yerleşim biriminin onaylanmasının büyük endişe verici olduğu belirtildi.
Almanya, yasa dışı yerleşim inşaatlarının sadece uluslararası hukuku ihlal etmekle kalmadığını, aynı zamanda Uluslararası Adalet Divanının talep ettiği iki devletli çözümü de engelleyeceği uyarısında bulundu.
İsrail’in Batı Şeria’da kurduğu 365 yasa dışı yerleşimin yanı sıra, 141 yerleşim de kaçak olarak kabul ediliyor. Bu durum, Batı Şeria’da toplam 365 yasa dışı Yahudi yerleşimine işaret ediyor. İsrail hükümetinin tek taraflı olarak bu kaçak yerleşimlere onay verdiği biliniyor.
İsrail’in işgal ettiği topraklarda yerleşim yerleri inşa etmesi ve buraya yerleşimcileri taşıması, uluslararası hukuka aykırı kabul ediliyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]