Amerikan yayın ağı “NBC News”ün özel haberine göre, ordu mensupları ABD’nin İsrail’e olan desteğine tepki gösterdi.
Hebert, İsrail’in Gazze Şeridi’nde hedef aldığı bir araçta mahsur kalan ve ölmemek için yalvaran 6 yaşındaki Gazzeli kız çocuğu Hind Receb’in hikayesinin kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi. Hind’in kızına benzediğini dile getiren Hebert, “Olanları desteklememek gerekiyor.” dedi.
“Dünya akıllı telefonlarından binlerce masum sivilin katledilmesine tanık oluyor” diyen Bettancourt, ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell’in “Gazze’deki soykırıma ortak olmayacağını” söyleyerek kendisini yakması olayının kendisi için dönüm noktası olduğunu ifade etti.
İsrail’in saldırılarını soykırım olarak tanımlayan ikili, ABD’nin İsrail’e desteğini daha fazla göz ardı edemeyeceklerini belirterek, vicdani ret haklarını kullanmayı talep ettiklerini duyurdu. ABD ordusunda vicdani ret hakkı talepleri ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından değerlendiriliyor.
ABD Dışişlerinde İsrail-Filistin işlerinden sorumlu bakan yardımcısı Andrew Miller, Başkan Joe Biden’in İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik politikalarından dolayı istifa etti. Miller’in işten ayrılması, Biden yönetiminde İsrail-Filistin politika yapımında rol alan en üst düzey bir yetkilinin istifası olarak dikkati çekti.
ABD Dışişleri Bakanlığı “Müttefikler ve Ortaklara Silah Tedariki” birimi genel müdürü Josh Paul ve diğer bazı yetkililer, Biden’in Gazze politikalarına tepki göstererek istifa ettiler. İstifalar, ABD’nin İsrail’e verdiği destek konusunda artan bir rahatsızlığı yansıtıyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap