BM’de yapılan basın açıklamasında, Asım İftikhar Ahmed, Hindistan’ın 23 Nisan’da açıkladığı gerekçesiz eylemler ve tek taraflı tedbirlerinin bölgesel barışı tehdit ettiğini belirtti. Hindistan’ın Pakistan’a karşı olası bir askeri hareket için istihbarat bulunduğuna işaret eden Ahmed, durumun karmaşık olduğunu vurguladı.
Ahmed, Pakistan’ın gerilimi tırmandırmak istemediğini ancak meşru müdafaa hakkını kullanacağını belirtti. Hindistan’ın terörü siyasi amaçları için kullandığını vurgulayan Ahmed, tansiyonun derhal düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Güney Asya’daki istikrarsızlığın temelinde yatan Cammu Keşmir meselesinin çözümünün barışa dayalı bir diyalogla mümkün olduğunu belirten Ahmed, tüm ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Pakistan’ın uluslararası bir soruşturma talebinin mantıklı olduğunu belirten Ahmed, Hindistan’ın tarafsız bir soruşturmaya olumlu yanıt vermesini umduklarını ifade etti. ABD’nin bu süreçte önemli bir rol oynayabileceğini belirten Ahmed, BM Güvenlik Konseyi’nin daha kararlı bir çaba ortaya koyması gerektiğini dile getirdi.
Bu haber, Hindistan-Pakistan gerilimine dair BM Büyükelçisi Asım İftikhar Ahmed’in uyarılarını ve çözüm önerilerini içermektedir. Güney Asya’da yaşanan tansiyonun düşürülmesi ve barışçıl bir diyalogun hakim olması gerektiği vurgulanmaktadır. Son dakika haberleri için haberlermersin.com’u takip edebilirsiniz.⏬👇
Reklam & İşbirliği : [email protected]