Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bakan Işıkhan, Kayıt Dışı Çalışmayla Mücadeleyi Anlattı

Bakan Işıkhan, Kayıt Dışı Çalışmayla Mücadeleyi Anlattı

haberci haberci -

Bakan Işıkhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda yaptığı açıklamalarda kayıt dışı istihdamla mücadeledeki çalışmaları ve hedefleri paylaştı.

Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Önemli Adımlar

Işıkhan, kayıt dışı istihdamın sosyal güvenlik haklarına zarar verdiğini ve SGK’nın prim kaybına yol açtığını belirtti. 2002’de yüzde 52 olan kayıt dışı istihdam oranının bugün yüzde 24,2’lere indiğini vurguladı.

Yabancıların Çalışma İzinleri ve Dijital Teknoloji

Bakan Işıkhan, yabancıların çalışma izni süreçlerinin gözden geçirildiğini ve güncellendiğini ifade etti. Dijital teknoloji ve yapay zeka kullanarak kayıt dışı çalışanları tespit ettiklerini söyledi. Yabancıların kayıtlı çalışmalarının artırılmasının önemine vurgu yaptı.

Asgari Ücret ve Sosyal Güvenlik Borçları

Bakan, asgari ücretin belirlenmesinin Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapıldığını belirtti. Ayrıca belediyelerin SGK’ya olan prim borçları konusunda sıkıntılar yaşandığını ve bu borçların ödenmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Şirketlerin Prim Borçları ve Yapılandırma

Işıkhan, SGK’ya prim borcu olan şirketlerin durumunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ve bu borçların tahsilatı konusunda önemli adımlar atacaklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, kayıt dışı çalışmayla mücadele konusundaki kararlılığını vurgulayarak, toplumun bu konuda duyarlı olmasını ve işbirliğine açık olmasını istedi.

İlgili Yazılar