Türkiye’de hayvansal ürün arzını artırmak, gıda üretiminde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek amacıyla Besi Organize Tarım Bölgeleri (OTB) kuruluyor. Bu bölgeler, kesintisiz üretim imkanı sunmakla birlikte altyapı desteğiyle donatılıyor. Besi OTB’ler, verimliliği artırmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve sıfır atık ilkesi doğrultusunda faaliyet göstermek üzere tasarlanıyor.
Besi OTB’ler, hayvansal üretimde birçok avantaj sunuyor. Üretimin her aşamasının titizlikle kontrol edilmesi, hijyen koşullarının sağlanması, kalite ve verimin en üst seviyeye çıkarılması, aynı zamanda maliyetleri düşürerek ucuz üretimi teşvik etmesi gibi alanlarda fayda sağlıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’nın açıklamalarına göre, 9 besi OTB faaliyete geçirilmiş ve 22 bölgeye tüzel kişilik kazandırılmış durumda. Toplamda 31 besi OTB’nin hedeflendiği belirtiliyor. Bakanlık, hem bitkisel hem de hayvansal üretim için OTB’leri desteklemeye devam ediyor.
Besi OTB’lerde hayvansal üretim işletmelerinin ihtisas konularına göre bir araya getirildiği, her aşamanın kontrol altında olduğu, hijyen ve kalitenin ön planda tutulduğu, uygun maliyetli üretimin teşvik edildiği bölgeler oluşturuluyor. Bu sayede yetiştiricilerin ihtisaslaşması, tarım-sanayi entegrasyonunun güçlenmesi ve markalaşma sürecinin desteklenmesi hedefleniyor.
Malatya Besi OTB’nin tamamlanan altyapısıyla birlikte 3 bin 128 dekar alanda 97 işletme ve 5 sanayi parseli yer alıyor. Bölge, 16 bin 700 baş hayvan kapasitesine sahip olup 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. 180 milyon lira yatırım yapılan Malatya Besi OTB’nin kente, bölgeye ve ülkeye önemli katkılarda bulunması bekleniyor.
İlgili Haberler
Samsun Günlük Kiralık Daire
Narin’i amcası mı öldürdü? Salim Güran katil mi?
Eskişehir Tuğba hemşire olayıyla sarsıldı! Boğazı kesilmiş halde bulundu
Narin’in tutuklanan amcasının avukatından flaş açıklama
Sokak röportajı Dilruba’nın peşini bırakmıyor! İstenen ceza belli oldu
Skandal iddia! Van’da imam ve kadın astsubayın para karşılığı ilişkisi konuşuluyor