Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Brent Petrol Fiyatlarındaki Değişimlere Ne Sebep Oluyor?

Brent Petrol Fiyatlarındaki Değişimlere Ne Sebep Oluyor?

haberci haberci -

Çin’deki Talep Endişeleri ve Orta Doğu’daki Çatışmalar

Dün 74,28 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 73,47 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.16 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,35 azalarak 73,73 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 69,75 dolardan alıcı buldu.

Talep Yavaşlaması ve Faiz Oranları

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, büyük petrol tüketicilerinden Çin’de talebin yavaşlamasına ilişkin endişeler etkili oluyor. Orta Doğu’da devam eden çatışmalar ise fiyatları yükseltmeye yetmiyor. Dünya genelinde yavaşlayan talep ve artan faiz oranları ise petrol fiyatlarını baskılıyor.

Çin’in Ekonomik Durumu

Uzmanlar, Çin’in açıkladığı ekonomik teşvik paketinin, ülkenin petrol talebindeki endişeleri gidermekte yetersiz kaldığını belirtiyor. Gayrimenkul sektöründeki daralma ve konut piyasasındaki sıkıntılar, petrol ithalatçısı olan Çin’de talep düşüşü beklentilerini artırıyor.

Orta Doğu Gerilimi

Orta Doğu’daki gerginlikler ise petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. İsrail’in bölgedeki saldırıları ve çatışmaların genişlemesi, petrol arzını tehlikeye atabileceği endişelerini artırıyor.

Teknik Analiz ve Öngörüler

Brent petrolde teknik olarak 80,39 doların direnç, 69,84 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor. OPEC ve IEA’nın raporlarında, küresel talepteki yavaşlamada Çin’in rolüne dikkat çekiliyor.

Bu faktörler, petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların ve belirsizliklerin devam etmesine neden oluyor. Sonraki günlerde piyasaların nasıl tepki vereceği merak konusu olarak öne çıkıyor.

İlgili Yazılar