Cevdet Yılmaz: “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılında Mesaj Verdi”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılını, şehitleri rahmetle anarak ve gazilere minnetle selamladı. Yılmaz, harekatta liderlik yapan isimleri de saygıyla andı.
Diriliş Destanı ve Liderler
Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı’nı yakın tarihin en şanlı diriliş destanlarından biri olarak nitelendirirken, harekata önderlik eden isimlerin önemine vurgu yaptı. Merhum başbakanlar Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’i saygıyla anan Yılmaz, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük gibi isimlere de rahmet diledi.
Egemenlik ve Barış
Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından Kıbrıs Türk halkının egemenliğine sahip çıktığını ve ada genelinde barışın tesis edildiğini belirtti. Ayrıca, 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanına olanak sağlayan harekatın, adada güvenlik ve özgürlük ortamı sağladığını ifade etti.
Çözüm Vizyonu
Yılmaz, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılabilmesi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve çıkarlarını koruyacaklarını ve destekleyeceklerini belirtti. Ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın sunmuş olduğu çözüm vizyonuna tam destek verdiklerini ve anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına destek olmaya devam edeceğini vurguladı.
Kıbrıs Türk Halkı ve Gelecek
Yılmaz, Kıbrıs Türk halkının haklı davasında en büyük destekçisi olan Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak için çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Yılmaz, mesajını 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak tamamladı.