Çiçek aşısı izi nasıl belli oldu? Maymun çiçeği salgını sonrası çiçek aşısı gündemde. Peki çiçek aşısı olduk mu? Kolumuzda çiçek aşısı izi var mı? Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü salgını tüm dünyaya korku salıyor. Mpox (Maymun Çiçeği) hastalığı için herhangi bir aşı ya da tedavi yöntemi olmadığı biliniyor. Ancak gündeme gelen son iddia ile…
Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü salgını tüm dünyaya korku salıyor. Mpox (Maymun Çiçeği) hastalığı için herhangi bir aşı ya da tedavi yöntemi olmadığı biliniyor. Ancak gündeme gelen son iddia ile birlikte herkes Kolundaki aşı izlerini kontrol etmeye başladı. Peki kolumuzda çiçek aşısı izi var mı? Çiçek aşısı izi nasıl anlaşılır?
Mpox olarak da bilinen maymun çiçeği virüsü, Afrika’da hızla yayılmaya başladı. Ayrıca Afrika dışında ilk vakada İsveç’te 15 Ağustos tarihinde tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsü ile ilgili yaptığı açıklamada küresel acil durum ilan edildiğini duyurdu. Maymun çiçeği hastalığının herhangi bir aşısı ya da tedavisi olmadığı biliniyor. Ancak gündeme gelen son iddiaya göre çiçek aşısı, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 oranında koruma sağlıyor. O nedenle de birçok kişi kolumuzda çiçek aşısı izi var mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki çiçek aşısı izi nasıl anlaşılır? Hangisi çiçek aşısı idi?
Yayınlanan son araştırma sonuçlarına göre, maymun çiçeği virüsüne karşı çiçek aşısının yüzde 85 oranında koruma sağladığı belirlendi. Uzmanlara göre çiçek aşısı sayesinde hastalığın yayılım oranı azaltılabilir.
Çiçek aşısının maymun çiçeği virüsüne karşı koruma sağladığının iddia edilmesi üzerine herkes kolunda çiçek aşısı izi var mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Ancak Türkiye’de çiçek aşısı 1980 yılına kadar yapıldı. Yani 1980’den sonra dünyaya gelenler de çiçek aşısı izi bulunmuyor. Sosyal medya üzerinden birçok aşı izi görseli paylaşılmıştı fakat Uzmanlar bu İzlerin Verem aşısına ait olduğunu açıkladı.
Maymun çiçeği virüsünün büyük bir pandemiye dönüşmesi düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Uzmanlar, virüse yakalananlarda baş ağrısı, ateş, halsizlik, lenf nodlarında büyüme ve ciltte döküntü gibi belirtilerin olabileceğini ifade ediyor. Mpox virüsünde risk grubunda yer alanlar ise bağışık sistemi güçsüz olan bireyler oluyor.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap