ABD Colorado Parklar ve Yaban Hayatı Departmanı (CPW), tavşanlarda görülen virüsün ciddiyetine dikkat çekiyor. CPW yetkilileri, virüsün genellikle tavşanın baş bölgesinde siyah nodüller şeklinde başladığını ve zamanla boynuz görünümüne dönüşebileceğini belirtti.
Bu virüsün yayılmasının ardından tanıklar, enfekte tavşanlarda ağzın etrafında siyah çubuklar şeklinde belirtiler gözlemlediklerini ifade etti. Ayrıca, enfekte tavşanların kışı atlatıp tekrar ortaya çıktığında belirtilerin daha da belirginleştiği bildirildi.
Virüs sadece yaban tavşanlarına bulaşmıyor, açık alanda yaşayan evcil tavşanlar da risk altında. Evcil tavşanlarda hastalık daha ağır seyrederken, veteriner müdahalesi gerekebiliyor. CPW, enfekte tavşanların tedavi edilemediğini belirtirken, çoğunun zamanla iyileşebileceğini vurguluyor.
Colorado Parklar ve Yaban Hayatı Departmanı, enfekte tavşanlara temas edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Beslenme ve su tüketiminin engellenmesi durumunda ise tavşanların uyutulması gerekebileceği belirtiliyor.
Virüsün yayılmasını önlemek adına tavşanlara yaklaşırken dikkatli olmak ve belirtiler görüldüğünde uzman görüşü almak önemli.
Reklam & İşbirliği : [email protected]