SON GELİŞME
--:--:--

Diaz-Canel’den Trump’a Sert Tepki

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Diaz-Canel’den Trump’a Sert Tepki






Diaz-Canel’den Trump’a Sert Tepki | Küba, ABD İle Anlaşma Yapmayı Reddetti ⏬👇

Diaz-Canel, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, Trump’ın Havana yönetimine “geç olmadan anlaşma yapmaları” çağrısında bulunmasına ilişkin açıklama yaptı. Küba‘nın “saldırgan” bir devlet olmadığının altını çizen Diaz-Canel, ülkenin 66 yıldır ABD’nin saldırılarına maruz kaldığını vurguladı. Diaz-Canel, “Küba özgür, bağımsız ve egemen bir ülkedir. Kimse bize ne yapacağımızı dikte edemez.” ifadelerine yer verdi. Küba halkının kanının son damlasına kadar vatanını savunmaya hazır olduğuna işaret eden Diaz-Canel, kimsenin ülkeyi “tehdit de edemeyeceğini” belirtti.

Trump, 11 Ocak’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Küba‘nın, yıllardır Venezuela‘dan gelen “büyük miktarda petrol ve parayla yaşadığını” öne sürmüştü. Küba‘nın, aldıklarının karşılığında Venezuela‘ya “güvenlik hizmeti” sunduğunu ancak artık bunun durdurulduğunu savunan Trump, “O Kübalıların çoğu geçen haftaki ABD saldırısında öldü.” ifadesini kullanmıştı. Trump, şunları kaydetmişti: “Venezuela artık dünyanın açık ara en güçlü ordusu olan ABD’nin korumasına sahip. Onları koruyacağız. Artık Küba‘ya hiç petrol ya da para gitmeyecek. Onlara (Küba‘ya) çok geç olmadan anlaşma yapmalarını şiddetle öneriyorum.”

Ne olmuştu? Venezuela‘nın başkenti Caracas‘ta 3 Ocak’ta yerel saatle 02.00 civarında patlama ve uçak sesleri duyulmuştu. Venezuela yönetimi, patlamaların ardından ABD’yi ülkenin çeşitli bölgelerinde sivil ve askeri tesislere saldırı düzenlemekle suçlamıştı. ABD Başkanı Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro‘ya karşı büyük çaplı saldırı düzenlendiğini, Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu.

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi de Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında ABD‘de suç duyurusunda bulunulduğunu, Maduro‘ya “uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD‘ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma” suçlamalarının yöneltildiğini açıklamıştı. Venezuela yönetimi, ABD‘in kınanması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuş, bazı ülkeler saldırıyı eleştirirken, açıklamalarıyla ABD‘ye destek verenler de olmuştu.

Rodriguez, Meclis’te yemin etmişti ABD‘nin Venezuela‘ya hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak Maduro‘yu alıkoymasının ardından, yardımcısı Delcy Rodriguez Meclis’te yemin ederek 5 Ocak’ta Geçici Devlet Başkanlığı görevini resmen üstlenmişti. Rodriguez, yaptığı konuşmada, “ABD’de rehin tutulan iki kahramanımızın, Devlet Başkanımız Nicolas Maduro ve (eşi) Cilia Flores‘in kaçırılmasından duyduğum üzüntüyle burada bulunuyorum.” ifadesini kullanmıştı.


Benzer Haberler
Belçika’da Mons’taki Doğal Gaz Kesintisi Devam Ediyor
Belçika’da Mons’taki Doğal Gaz Kesintisi Devam Ediyor
İsrail, Gazze’ye Yapılan İnsani Yardımları Kısıtlıyor
İsrail, Gazze’ye Yapılan İnsani Yardımları Kısıtlıyor
Mustafa, Finlandiya Dışişleri Bakanıyla Görüştü
Mustafa, Finlandiya Dışişleri Bakanıyla Görüştü
Dışişleri Bakanı Macaristan Ziyareti
Dışişleri Bakanı Macaristan Ziyareti
İsviçre’de Tren Kazası
İsviçre’de Tren Kazası
İsrail Ordusu Batı Şeria’da Filistinlileri Gözaltına Aldı
İsrail Ordusu Batı Şeria’da Filistinlileri Gözaltına Aldı
İzmir' de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SAYFA HABER' de saklıdır. Seobaz Haber Teması