Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu, ilk toplantısını Düzce’de gerçekleştirdi. Toplantıya Düzce Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer gibi önemli isimler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Nedim Sözbir, üniversitenin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarındaki başarılarını paylaştı. Uygulamalı eğitimin güçlendirilmesi ve üniversite-sektör iş birliklerinin önemine dikkat çekti.
Toplantıda, Danışma Kurulu Yönergesi kapsamında kurulun amacı, çalışma esasları ve kalite güvence sistemindeki rolü hakkında bilgi verildi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, danışma kurullarının kalite süreçlerindeki stratejik önemini vurguladı.
Kamu kurumları ve sektör temsilcileri, üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi ve öğrencilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi yönünde görüş bildirdi. Mikro yeterlilikler ve kalite yönetim sistemleri üzerine de değerlendirmeler yapıldı.
Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, toplantının Düzce’nin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, üniversite, kamu kurumları ve sanayi kuruluşlarının iş birliğinin altını çizdi. Paydaş görüşlerinin kalite güvence sistemine katkı sağlaması temennisiyle toplantı sona erdi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]