Ulusal basında yer alan habere göre, Ekvador Enerji ve Madenler Bakanlığı, ülkede elektrik kesintilerinin başlayacağını duyurdu. Günlük 12 saate varan kesintilerin uygulanacağı belirtildi.
Ekvador, son 60 yılın en ciddi kuraklık sorunuyla karşı karşıya. Ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 72’si hidroelektrik santrallerinden karşılanıyor. Bu durum, elektrik üretimini olumsuz etkiliyor.
Açıklamada, Agoyan ve San Francisco termik santrallerinde acil bakım yapılacağı belirtildi. Bu nedenle, ülke genelinde elektrik kesintilerine ihtiyaç duyulacak.
Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, enerji kriziyle başa çıkmak için Kolombiya’dan yardım talebinde bulundu. Ancak Kolombiya da kuraklık sebebiyle enerji üretiminde zorluklar yaşıyor ve Ekvador’a elektrik ihracatını azaltmak zorunda kalacak.
Sonuç olarak, Ekvador’da yaşanan ciddi enerji krizi, ülkede günlük yaşamı olumsuz etkileyecek elektrik kesintilerini gündeme getiriyor. Kuraklık sorunu ve enerji üretimindeki sıkıntılar, ülkeyi zorlu bir sürece sokmuş durumda.
Reklam & İşbirliği : [email protected]