Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cirebon bölgesindeki Gunung Kuda taş ocağında dün göçük meydana geldi. Kurtarma ekipleri, 14 kişinin enkaz altındaki cesedine ulaştı, 12 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.
Yetkililer, hala 6 ila 8 kişinin enkaz altında olduğunun tahmin edildiğini belirtirken, arama kurtarma çalışmaları polis, asker, gönüllüler ve beş ekskavatörün desteğiyle sürdürülüyor.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, taş ocağının sahibi dahil olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Batı Cava Valisi Dedi Mulyadi, şubat ayında ocağı ziyaret ettiğini ve güvenlik standartlarına uymadığı için tehlikeli bulduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.
Mulyadi, olayın ardından söz konusu ocağın yanı sıra eyaletteki dört benzer işletmenin de faaliyetlerinin durdurulduğunu paylaştı. Endonezya’da kayıt dışı maden ve taş ocaklarının yaygın olduğu bilinirken, 2024’te Sumatra Adası’nda izinsiz işletilen bir altın madeninde meydana gelen toprak kaymasında en az 15 kişi hayatını kaybetmişti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]