Filistinli sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Gazze kentinin güneyindeki ez-Zeytun Mahallesinde bir evi hedef aldı. İsrail saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.
Görgü tanıkları, İsrail ordusunun “Ebu Diyye” ailesine ait evi hedef aldığını, evin yıkıldığını, çevre evlerde de hasar meydana geldiğini belirtti. Bu olay, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde gerçekleşti.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrasında, 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 44 bin 249 Filistinli öldü, 104 bin 746 kişi yaralandı. Sivil altyapı da hedef alınarak hastane ve eğitim kurumları da zarar gördü. İsrail ordusu ise bu süreçte 805 askerin öldüğünü açıkladı.
24 Kasım 2023’te yaşanan 4 günlük “insani ara”da, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi hala alıkoyup hapsetmeye devam ediyor.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan çatışmalarda 167’si çocuk 794 Filistinli hayatını kaybetti. Çatışmaların devam ettiği bölgede barış ve istikrar sağlanması için uluslararası toplumdan çözüm için adımlar bekleniyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]