Gazze Şeridi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 günlük bir bebek olan **Heysem Ebu Kas**, aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle Rantisi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bu durumla birlikte, kış ayından bu yana Gazze’de soğuk hava şartlarından dolayı hayatını kaybeden çocuk sayısının **11’e** yükseldiği belirtildi.
Gazze’de etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle, çadırlar kullanılamaz hale gelirken özellikle küçük bedenler soğuk hava koşullarına dayanamıyor. İsrail’in ateşkese rağmen yardım girişlerini kısıtlaması, bölgedeki insani krizi derinleştirmekte ve Gazze’de yaşayan yüz binlerce insanın zorlu koşullar altında yaşam mücadelesi vermesine neden olmaktadır.
Ateşkes anlaşmasının 10 Ekim’de yürürlüğe girmesine rağmen, Gazze’deki insani durumda herhangi bir iyileşme yaşanmadığı görülmektedir. İsrail’in anlaşmada yer alan yükümlülüklerini yerine getirmemesi, gıda, ilaç, tıbbi malzeme, yakıt ve barınma ekipmanlarının Gazze’ye girişini kısıtlaması, krizin kalıcı hale gelmesine ve insanların yaşam koşullarının her geçen gün zorlaşmasına sebep olmaktadır.
Reklam & İşbirliği : [email protected]