Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Burş, Han Yunus’ta yaşanan trajik bir olayı duyurdu. Bebek Rehaf Ebu Cezr, soğuk hava ve çadırın yağmur nedeniyle su altında kalması sonucu hayatını kaybetti.
Sosyal medya platformlarında da olayla ilgili görüntüler paylaşıldı. Aktivistler, bebeğin soğuktan dolayı hayatını kaybettiğini belirtti. Bir aile üyesinin çekilen videoda, “Soğuk öldürdü onu ey insanlar, kimse onlarla ilgilenmiyor. Çocuklar teker teker ölüyor.” ifadeleri yürekleri dağladı.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Berş daha önce, soğuk ve yağmurun çadırlarda kalan yaşlı ve çocukların hayatını tehlikeye attığı uyarısında bulunmuştu. İsrail’in saldırılarından kaçarak çadırlarda barınan binlerce Filistinliyi etkileyen “Byron” fırtınası, Gazze Şeridi’ndeki insani krizi daha da derinleştirdi.
Fırtına nedeniyle etkili olan şiddetli rüzgar ve yoğun yağışlar, sıcaklığın düşüşüyle birlikte bölgeyi olumsuz etkiliyor. Gazze Şeridi’nde birçok bölge adeta göle dönerken, çadırlar, kıyafetler ve gıda malzemeleri sular altında kaldı. Yüzlerce aile, ısınma ve barınma imkanlarından yoksun şekilde zorlu koşullarla karşı karşıya kaldı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]