Gazze’deki Açlık Krizi ve İnsani Durumun Vahameti
Gazze’de Derinleşen Açlık Krizi
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, düzenlediği basın toplantısında, Gazze’deki açlık krizine dikkat çekti. Sevabite, özellikle Kuzey Gazze ve Gazze kent merkezinde hızla artan açlık sorununa vurgu yaparak, 700 bin Filistinlinin her gün açlıkla mücadele ettiğini belirtti. Açlık krizinin giderek büyüdüğünü ve insanların hayatını doğrudan tehdit etmeye başladığını ifade etti.
Refah Sınır Kapısı’nın Hizmet Dışı Kalması
Sevabite, Refah Sınır Kapısı’nın hizmet dışı kalmasının açlık krizini derinleştirdiğini aktardı. İsrail ordusunun 49 gündür Refah Sınır Kapısı’nı işgal altında tuttuğunu belirten Sevabite, bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı. İsrail’in kapıyı işgal ederek 25 bin hasta ve yaralıyı tedavi imkanından mahrum bıraktığını ifade etti.
ABD’nin Yüzer İskele Projesi
ABD’nin Gazze’ye insani yardımları deniz yoluyla ulaştırmak amacıyla kurduğu yüzer iskeleyle ilgili de konuşan Sevabite, projenin halka yardım sağlamaktan ziyade ABD’nin niyetini ifşa ettiğini belirtti. Sevabite, iskeleyi 280 kişinin öldüğü Nusayrat Mülteci Kampı katliamında rol oynamakla suçlayarak, projenin Gazze halkına gereken yardımı sağlamadığını söyledi.
İsmail es-Sevabite’nin açıklamalarına göre, Gazze’de yaşanan açlık krizi ve insani durumun vahameti, uluslararası toplumun ve kuruluşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Filistinli yetkili, İsrail ve ABD’ye Gazze’deki soykırımı durdurmak için baskı uygulamaları çağrısında bulundu.