Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Burş, 27 Aralık 2024’te alıkonan Ebu Safiyye ile ilgili Telegram hesabından dünya ülkelerine seslendi. Burş, Ebu Safiyye’nin silah taşımadığı veya birine saldırmadığı için değil, mesleğini icra ettiği için alıkonulduğunu vurguladı.
Ebu Safiyye, Gazze’deki hastanelerde tanınan ve İsrail saldırıları sırasında yaralıların yanında olan bir doktordu. İnsanlıktan nasibini almamış bir güç tarafından alıkonulduğu belirtildi. İsrail askerleri 27 Aralık 2024’te Kemal Advan Hastanesi’ni basarak Ebu Safiye’yi alıkoymuştu. Ebu Safiyye’nin, İsrail tanklarına doğru beyaz önlüğüyle tek başına yürüdüğü anlar sembol haline gelmişti.
Münir el-Burş, dünya ülkelerine Ebu Safiyye’nin serbest bırakılması ve İsrail’in doktor ve sağlık görevlilerini alıkoyarak işkence etmesinden dolayı sorumlu tutulması çağrısında bulundu. Hamas ile varılan ateşkes anlaşmasında Ebu Safiyye’nin serbest bırakılacağı belirtilmiş ancak İsrail basını bu durumu yalanlamıştı. Filistinli doktor, İsrail hapishanesinde tutulmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]