Kemal Advan Hastanesi Yakıt Yetersizliği Nedeniyle Tehlikede
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’nin Müdürü Hüsam Ebu Safiye, hastanenin birkaç saat içinde hizmet dışı kalabileceğini duyurdu. Ebu Safiye, hastanenin yakıt eksikliği nedeniyle kuvözdeki bebeklerin ve hastaların ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Gazze’de Sağlık Sistemi Çökmek Üzere
Ebu Safiye, Kuzey Gazze ve Gazze kentlerindeki sağlık sisteminin ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği sebebiyle minimum kapasiteyle çalıştığını söyledi. Gıda kıtlığı nedeniyle hastaneye çok sayıda çocuğun getirildiğini ve bölgede ciddi bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.
Uluslararası Yardım Çağrısı
Ebu Safiye, uluslararası kuruluşlara ve Birleşmiş Milletler’e acil olarak hastaneye yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme tedarik edilmesi çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ise Gazze’de ciddi gıda kıtlığıyla mücadele eden çocuk sayısının yüksek olduğunu açıklamıştı.
İsrail Saldırıları ve İnsani Kriz
Gazze’deki insani kriz giderek derinleşirken, İsrail’in saldırıları sonucunda bölgede gıda ve sağlık hizmeti eksikliği ciddi boyutlara ulaştı. Filistinli sivillerin sığındığı okulların dahi saldırıya uğradığı belirtilirken, can kayıplarının arttığı ve enkaz altında binlerce ölünün olduğu bildirildi.