Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Baf Belediyesi, ABD’li Senatör Bob Menendez’e verdiği “fahri vatandaş” ünvanını ve kentin altın anahtarını geri çekti. Menendez, yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla yargılanarak suçlu bulunmuştu.
Baf Belediye Başkanı Phaidonas Phaidonos’un başkanlığını yaptığı dünkü meclis oturumunda alınan karar, oybirliğiyle kabul edildi. Meclis, Menendez’in yolsuzluk suçlarından yargılandığı mahkemenin jürisi tarafından suçlu bulunmasını dikkate aldı.
ABD’de eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü olan Bob Menendez, rüşvet almaktan, adaleti engellemekten ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkeme jürisi, 16 ayrı suçlamadan tümünde Menendez’in suçlu olduğuna hükmetmişti.
Menendez, suçlu bulunduğu her bir iddia için 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap