‘Hamas’ın Siyasi Büro üyesi olan şüpheli, İsrail’de kaçak olarak kabul edilen Yahudi yerleşimlerinin yasallaştırılmasını öngören planın onaylanmasıyla ilgili sert bir açıklama yaptı. İsrail Güvenlik Kabinesi’nin, Batı Şeria’da kaçak olarak inşa edilen 19 yerleşimi yasallaştırma kararı, Filistin toprakları üzerindeki hak iddialarını zayıflatmaya ve yeni bir sömürgeci adım atmayı amaçlayan sinsi bir politika olarak nitelendirildi.
Harun Nasıreddin, planın yerleşimcilerin suç teşkil eden uygulamalarının meşrulaştırılmasının, İsrail’in Filistin halkına karşı tehcir politikasını desteklediğini belirtti. Ayrıca, Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlar da Kudüs’ün Yahudileştirilmesi ve tarihi statüsünün değiştirilmesi hedefi doğrultusunda sistematik bir politikanın parçası olarak değerlendirildi.
İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın sunduğu 19 yeni yasa dışı yerleşim planı, Güvenlik Kabinesi tarafından onaylandı. Bu plan kapsamında, Batı Şeria’da bulunan 17 kaçak yerleşim yeri İsrail tarafından tanınacak ve 2005’te boşaltılan “Ganim” ve “Kadim” yerleşim yerleri yeniden inşa edilecek.
Reklam & İşbirliği : [email protected]