Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de gerçekleştirilen G20 ve Dünya Bankası toplantıları için temaslarını sürdürdü. Şimşek’in ilk günündeki ziyaretlerinde bir dizi toplantıya katıldığı ve çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.
Şimşek’in katılımıyla, Dünya Bankası ile enerji verimliliği, taşkın ve kuraklık risk yönetimi, yeşil geçiş ve deprem bölgesindeki sanayi sitelerinin yeniden imarı konularında **4 önemli proje için kredi anlaşmaları** imzalandı. Bu projeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Tarım ve Orman ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları tarafından hayata geçirilecek.
Dünya Bankası tarafından Türkiye’ye sağlanan finansman tutarı Şimşek’in de ifade ettiği gibi **3,9 milyar dolara ulaştı**. Bu projelerle Türkiye’ye yaklaşık 1,9 milyar dolarlık finansman sağlandı ve Dünya Bankası’nın Türkiye’ye olan güveni bir kez daha teyit edilmiş oldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gerçekleştirdiği değerlendirmede Dünya Bankası ile yapılan işbirliklerinin Türkiye’nin kalkınma önceliklerini desteklediğini vurguladı. Dünya Bankası Başkan Yardımcısı ve diğer üst düzey yetkililerle yapılan görüşmelerin önemine değinen Şimşek, projelerin ülkedeki ekonomik programları desteklemeye devam edeceğini belirtti.
Bu gelişmelerle Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alandaki projelerine önemli bir destek sağlandığı ve ülkenin kalkınma sürecine pozitif katkılar sunulduğu ifade edildi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]