Barselona’da Su Tabancaları, Kopenhag’da Teşvikler
İspanya’nın Barselona şehrinde turizmin getirdiği kalabalıktan sıkılan halk, turistlere su tabancasıyla su sıkmaya başladı. Bu duruma karşılık Kopenhag’da ise, turistlere finansal ve diğer teşvikler sunulacak.
Kopenhag’ın Sürdürülebilir Turizm Programı
Kopenhag, yalnızca iyi huylu, sosyal ve çevre bilincine sahip gezginleri çekmeye çalışıyor. Ulusal turizm kurulu, iklim dostu ve sürdürülebilir davranışları teşvik etmek için bir program başlattı.
Sorumlu Davrandıkça Teşvikler Artacak
Pazartesiden itibaren, bisiklete binmeyi, toplu taşımayı kullanmayı veya bahçecilik, çöp toplama gibi hafif işler yapmayı seçenleri ödüllendirecekler. Ayrıca, kendi yeniden kullanılabilir kahve kupalarıyla gelen kişilere ücretsiz kahve ikramı yapılacak.
Sosyal ve Çevreci Turizm
Kopenhag turizm kurulu Wonderful Copenhagen’dan Mikkel Aaro-Hansen, bu yaklaşımın turistlerle yerel halk arasında daha karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki yaratmayı hedeflediğini belirterek, diğer şehirlere ilham kaynağı olabileceğini söyledi.