Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail askerleri Cenin kentinin güneyindeki Kefr Rai beldesinde zeytin hasadı yapan bir kişiye saldırdı. Darbedilen çiftçi başından yaralandı. Aynı zamanda, İsrail’e ait buldozerler, işgal altındaki Ramallah kentinin Um Safa köyünde hafriyat ve arazi genişletme işlemlerine devam etti.
Yerel kaynaklara göre, İsrail ordusu, ağustos ayında Filistin topraklarını gasbeden fanatik İsrailliler tarafından köyün doğu bölgesinde açılan yolda asfaltlama ve genişletme çalışmaları yaptı. Fanatik İsraillilerin, köy arazileri üzerinde yerleşim birimi kurduğu ve Filistinlilere ait yaklaşık bin 500 dönüm araziye el koyduğu belirtiliyor.
Filistin kaynaklarına göre, fanatik İsraillilerin geçen ay Filistinlilere düzenlediği 71 saldırıda 1 kişi öldü, 99 kişi yaralandı. Geçen yıl zeytin hasadı döneminde Filistinlilere yönelik 200’den fazla saldırı kaydedildi. Bu durum, 2023’e kıyasla neredeyse 2 kat artış gösteriyor.
İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da bulunan yaklaşık 250 yasa dışı yerleşim, Filistin topraklarının gasp edilmesine devam ediyor. Batı Şeria’da 451 bin, Doğu Kudüs’te ise yaklaşık 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını gasbediyor. Uluslararası hukuka göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki bu gasplar yasa dışı kabul ediliyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]