İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Nasır Hastanesi’ne hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda en az 15 Filistinli yaşamını yitirirken, aralarında 5 gazeteci, sağlık çalışanları ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirlendi.
Saldırıda Filistin devlet televizyonu kameramanı Gazeteci Husam el-Masri, Al Jazeera kameramanı Gazeteci Muhammed Selame ve Gazeteci Meryem Ebu Dakka’nın da hayatını kaybettiği aktarıldı.
Saldırı uluslararası toplumdan büyük kınamalar aldı. Birleşmiş Milletler (BM) ve çeşitli ülkeler, İsrail’in saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek benzer olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladılar.
İsrail ve Filistin arasındaki gerilim, Nasır Hastanesi’ne düzenlenen bu saldırıyla daha da tırmanmış durumda. Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için uluslararası çabalar artarken, taraflar arasındaki çatışmaların son bulması için değişik ülkeler arabuluculuk rolü üstlenmeye çalışıyor.
Yaşanan bu acı olay, İsrail-Filistin çatışmasının derinleşmesine neden olurken, taraflar arasında çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba sarf etmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]