SON GELİŞME
--:--:--

İstanbullular dikkat! 5 gün boyunca nem dalgası var

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İstanbullular dikkat! 5 gün boyunca nem dalgası var

Türkiye yeni bir sıcak hava dalgası ile karşı karşıya. Hava forum tarafından yapılan paylaşıma göre İstanbul içinde yeni bir nem dalgası geliyor ve 5 gün boyunca sürecek.

Türkiye son günlerde Poyraz Rüzgarları ile biraz da olsa serinleme fırsatı bulmuştu. Ancak Anadolu’yu kasıp kavuran sıcaklıklar bu defa Batı bölgelere de geliyor. Hatta Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda bile 42 dereceye kadar sıcaklık bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteorolojik kaynaklar tarafından bir uyarıda İstanbul için yapıldı. Mega Kent İstanbul’dan nemli geceler geri dönecek ve 5 gün boyunca sürecek.

İSTANBUL İÇİN NEM UYARISI

Yeni sıcak hava dalgasının Türkiye’ye giriş yapması ile birlikte termometrelerde ölçülen sıcaklıklar yükseldi. Meteoroloji sayfası Hava Forum ise İstanbul için farklı bir uyarı yaptı. İstanbul’da günlerdir Poyraz Rüzgarları hem sıcaklığı hem de nemi biraz da olsa kırıyordu. Ancak yeni sıcak hava dalgasının gelmesiyle birlikte İstanbul’da nemli gecelerde geri dönüyor. 4-5 gün boyunca etkili olacak yüksek sıcaklıklar İstanbul’da nemi de beraberinde getirecek.

ANADOLU’DA SICAKLIK REKORLARI KIRILIYOR

Diğer yandan İç Anadolu Bölgesi’nde de sıcaklık rekorları kırılıyor. Yeni gelen sıcak hava dalgası ile birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin 7 ila 8 derece üstüne çıkacak. Özellikle çarşamba günü İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bu yazın en sıcak günü yaşanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Amasya ve tokat gibi illerde sıcaklıklar 42 dereceye kadar yükselecek.

TEDBİRLİ OLUN UYARISI

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde de hem sıcaklıklar hem de nem oranı son derece yüksek. İzmir’de hava sıcaklığı 37 dereceye Manisa’da 40 dereceye ve Adana’da 45 dereceye kadar çıkacak. Bu sebeple Uzmanlar vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
NCMEC Nedir?
NCMEC Nedir?
Zülfikar Kılıcı, akademik ve dini çevrelerde tartışılmaya devam ediyor
Zülfikar Kılıcı, akademik ve dini çevrelerde tartışılmaya devam ediyor
Uzm. Dr. Kürşat Gül, uyardı: “Akıllı cihaz kullananlar, fıtık olabilir”
Uzm. Dr. Kürşat Gül, uyardı: “Akıllı cihaz kullananlar, fıtık olabilir”
Otomobil kiralama sektöründe yeşil dönüşüm nasıl gerçekleşecek
Otomobil kiralama sektöründe yeşil dönüşüm nasıl gerçekleşecek
Otomatik taslak
Otomatik taslak
Ferrero Grubu 2024/2025 Mali Yılı için Konsolide Bilançosunu açıkladı
Ferrero Grubu 2024/2025 Mali Yılı için Konsolide Bilançosunu açıkladı
İzmir' de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SAYFA HABER' de saklıdır. Seobaz Haber Teması