İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırması ve aktivistleri alıkoymasının ardından İtalya’da büyük bir tepki dalgası oluştu. Ülkenin en büyük işçi sendikası olan İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL), saldırıyı kınayarak, 3 Ekim’de bir günlük genel grev düzenleme kararı aldıklarını açıkladı. CGIL, saldırının sadece savunmasız insanlara karşı değil, aynı zamanda İtalyan yurttaşlarını da anayasal ilkeleri ihlal ederek terk ettiğini belirtti.
İsrail’in filoya düzenlediği saldırı, İtalya genelinde büyük ölçüde protestolara yol açtı. Roma, Milano, Napoli, Torino, ve Cenova gibi şehirlerde binlerce kişi, İsrail’in bu saldırısını kınamak amacıyla akşam saatlerinde sokaklara çıktı. Roma’da Termini Garı’nda toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde İsrail’in eylemini protesto etti ve daha sonra başbakanlığa doğru yürüyüşe geçti. Napoli’de ise protestocular, Merkez Garı’nda peronların üzerinde eylemlerini sürdürdü.
İtalya’da halk, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırısına karşı birlik içinde güçlü bir şekilde tepkisini ortaya koyuyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]