Joe Biden’dan Donald Trump’a Suikast Girişimi Açıklaması

Biden’dan Suikast Girişimine Sert Tepki

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi partiden başkanlık için yarışan Donald Trump’a yönelik suikast girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, Pennsylvania’daki seçim mitingi sırasında eski başkan Trump’a yönelik suikast girişimi nedeniyle Beyaz Saray’dan ulusa seslendi. “ABD tarihi boyunca daha önce gidilen bu yola girmemeliyiz” diyerek, şiddetin normalleştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Biden: Şiddet Çözüm Değil

Biden, her iki partiden siyasilerin hedef alınması ile şiddetin bir çözüm olamayacağını belirterek, ABD’de siyasi şiddete yer olmadığının altını çizdi. “Bu ülkedeki siyasi sicil çok kızıştı. Artık bunu soğutmanın zamanı geldi. Hepimizin bu konuda sorumluluğu var” dedi.

Seçimler ve Sorumluluk

Seçimlere vurgu yapan Biden, kasım ayındaki seçimlerin ABD’nin geleceği için önemli olduğunu belirtti. Farklı görüşlerin demokrasinin bir parçası olduğunu vurgulayan Biden, herkesin sorumluluk sahibi olduğunu ifade etti.

Sokakta Değil, Sandıkta Eylem

Biden, demokrasi için şiddetin değil sandıkta eylemin önemli olduğunu vurgulayarak, “ABD’de farklılıklarımızın getirdiği sorunu sandıkta çözeriz. Amerika’yı değiştirme gücü her zaman halkın elinde olmalıdır, suikastçının elinde değil” sözlerine yer verdi.

Trump’a Suikast Girişimi

Esasen Cumhuriyetçi Parti’den başkan adaylığına yürüyen eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya’daki mitingde silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, Trump sağ kulağından yaralanmıştı. Saldırgan daha sonra etkisiz hale getirilmişti. FBI, suikast girişimi olarak olayı tanımlamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu