SON GELİŞME
--:--:--
USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul16° Bulutlu4:39İMSAK'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Katar ve Türkiye Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Katar ve Türkiye Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Katar ve Türkiye, Stratejik Ortaklıklarını Kutladı

Ankara’da düzenlenen Katar Milli Günü resepsiyonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak gibi üst düzey yetkililer bir araya geldi.

Stratejik Ortaklık ve Dayanışma Vurgusu

Şimşek, konuşmasında Türkiye’nin Katar’a verdiği destekten ve dayanışmadan bahsederek, iki ülke arasındaki köklü kardeşlik bağlarının işbirliğini sağlam temellere oturttuğunu vurguladı. Özellikle deprem gibi zor zamanlarda sergilenen dayanışmanın altını çizdi.

Ekonomik İşbirliğinin Güçlenmesi

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin son 20 yılda ivme kazandığını belirten Şimşek, Katar ile yapılan işbirliklerinin sağlık, tarım teknolojileri, savunma sanayi gibi alanlarda büyük potansiyel taşıdığını dile getirdi.

Serbest Ticaret Anlaşmaları ve İşbirliği Potansiyeli

Şimşek, Türkiye’nin Katar ile serbest ticaret anlaşmaları ve ortak projeler aracılığıyla önemli kazanımlar elde edebileceğini söyledi. Ayrıca, küresel ekonomide korumacılığın arttığı bir dönemde Türkiye ile Katar’ın ticaret alanında avantajlı konumda olduğunu ifade etti.

Dayanışma ve İşbirliğinin Geleceği

Katar’ın Ankara Büyükelçisi adına konuşan Maslahatgüzar Abduljabbar da Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin kardeşlik temelli olduğunu vurgulayarak, bu ilişkilerin her zaman haktan, adaletten ve insanlıktan yana olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artması ve ekonomik anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle geleceğe yönelik olumlu adımlar atılacağına dikkat çekti.

Katar ve Türkiye arasındaki bu güçlü işbirliği ve stratejik ortaklık, gelecekte daha da derinleşerek her iki ülkeye de önemli kazanımlar sağlamaya devam edecektir.

Benzer Haberler

Tümü
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TCMB Eylül Konut Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı
TCMB Eylül Konut Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı
Türkiye’nin Yaş Sebze İhracatı 9 Ayda 822 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’nin Yaş Sebze İhracatı 9 Ayda 822 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye Suudi Arabistan Ürdün Suriye Elektrik Hattı Projesini Görüştü
Türkiye Suudi Arabistan Ürdün Suriye Elektrik Hattı Projesini Görüştü
Altın Fiyatları Güne Düşüşle Başladı Ons Altın 4132 Dolar
Altın Fiyatları Güne Düşüşle Başladı Ons Altın 4132 Dolar
Bakanlık İsmail Saymaz ve Murat Ağırel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Bakanlık İsmail Saymaz ve Murat Ağırel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
İzmir' de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SAYFA HABER' de saklıdır. Seobaz Haber Teması