İsrail Ordu Radyosu’nun aktardığı habere göre, ismi belirtilmeyen bir ordu sözcüsü, sosyal medyada geniş yankı uyandıran işkence fotoğrafına dair açıklamalarda bulundu. Sözcü, son 24 saat içinde Filistin sosyal medya platformlarında dolaşıma giren ve büyük tepki çeken fotoğrafların gerçekliğini doğrulayarak, olayın Gazze Şeridi’nde yaşandığını belirtti. Fotoğraflarda, elleri bağlı, gözleri sarılı bir şekilde yatağa kelepçelenmiş ve sırtına demir çubuğun bağlandığı bir Filistinliye ait olduğu iddia edilen görüntülerin incelenmesi için askeri bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Soruşturma sonuçlarına göre, olayın detayları netleşecek ve sorumlular hakkında gereken adımlar atılacak.
İsrail Ordu Radyosu, paylaşılan fotoğrafların tarih ve olayın meydana geldiği konum konusunda detay vermezken, görüntülerin Filistinli esirlere yönelik İsrail güçlerinin uyguladığı zorlayıcı gözaltı şartlarını ve sistematik işkence yöntemlerini bir kez daha gün yüzüne çıkardığını belirtti. Filistin esirlerine ilişkin verilere göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 9.500 Filistinlinin tutulduğu biliniyor. Bu esirler arasında kadınlar, çocuklar ve idari tutuklular da bulunmakta.
Uluslararası insan hakları örgütleri ve Filistinli yetkililer, İsrail’in Filistinli esirlere karşı sistematik işkence, kasıtlı açlık grevleri, sağlık hizmetlerinden mahrum bırakma ve insan hakları ihlalleri uyguladığını sürekli olarak dile getiriyor. Bu tür uygulamalar uluslararası toplum ve insan hakları savunucuları tarafından sık sık eleştiriliyor ve kınanıyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]