Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) ve Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) tarafından yapılan çağrıyla saat 00.01’de başlayan grev, gece yarısına kadar devam edecek. Hava yolu şirketi, grev nedeniyle 800 uçuşu iptal etti. Grevden etkilenen 100 bini aşkın yolcu nedeniyle Almanya’nın en stratejik aktarma merkezleri olan Frankfurt ve Münih havalimanlarında hayat durma noktasına geldi.
VC Başkanı Andreas Pinheiro, pilotların emeklilik haklarının iyileştirilmesi konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, “Yönetimden yeni bir teklif gelmezse gerilim tırmanmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı. UFO Sendika temsilcisi Harry Jaeger ise yönetimle yürütülen müzakerelerin tıkandığını ve bir uzlaşı zemini kalmadığını belirtti.
Lufthansa İnsan Kaynakları Direktörü Michael Niggemann, grevlerin zamanlamasını ve kapsamını eleştirerek sendikaları “yapıcı diyalog” kurmaya çağırdı. Şirketin 2024 yılını zararla kapattığını hatırlatan Niggemann, sendikaların taleplerinin ekonomik olarak mümkün olmadığını belirtti.
Vereinigung Cockpit, şirket emeklilik planına yapılan işveren katkı paylarının artırılmasını istiyor. UFO ise kapsamlı bir “sosyal plan” ve iş güvencesi talebinde bulunuyor. Sendikalar, mevcut çalışanların haklarının korunmasını istiyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]