CBS News’in haberine göre, Microsoft’un İsrail ordusuyla olan işbirliği nedeniyle eleştirilere maruz kaldığı son günlerde, şirketin İsrail ordusuyla bağlantılarını protesto etmek amacıyla genel merkezinde düzenlenen gösteri büyük yankı uyandırdı. 26 Ağustos’ta gerçekleşen gösteriye katılan çalışanlardan 2’si 27 Ağustos’ta işten çıkarıldı. Bir Microsoft sözcüsü, çalışanların eylemlerinin şirketin değerleriyle çeliştiğini belirterek yapılan soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
Microsoft’un İsrail ordusuyla işbirliğini durdurması talebiyle düzenlenen protesto sonucunda son 2 günde toplamda 4 çalışan işten çıkarıldı. Şirket sözcüsü, çalışanların şirket politikalarını ciddi şekilde ihlal etmeleri ve güvenliği tehlikeye atmaları sebebiyle işten çıkarıldığını belirtti.
Protestocular, Microsoft’un İsrail ordusuna sağladığı hizmetlere ve teknolojik altyapıya tepki göstererek, şirketin Filistinlilere yönelik soykırımdaki rolünü protesto etti. Gösteri sırasında polisin müdahale ettiği ve 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Microsoft ve OpenAI’ın yapay zeka modellerinin İsrail askeri programının parçası olarak kullanıldığına dair AP tarafından yapılan araştırmanın yanı sıra, Guardian gazetesi de İsrail ordusunun Microsoft’un bulut altyapısını kullanarak Filistinlilere ait telefon görüşmelerini depoladığını iddia etmişti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]