Bakan Tekin’in Atatürk’e Saygıyla Başladığı Konuşma Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığının 2025 bütçesini sunarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 86. yılında minnetle andı. Eğitimi sadece maddi refahı artıran bir yatırım alanı olarak değil, milli varlığı ve istikbali teminat altına almanın en etkili yolu olarak gördüklerini vurguladı. Eğitimin Temel Amacı…
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığının 2025 bütçesini sunarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 86. yılında minnetle andı. Eğitimi sadece maddi refahı artıran bir yatırım alanı olarak değil, milli varlığı ve istikbali teminat altına almanın en etkili yolu olarak gördüklerini vurguladı.
Bakan Tekin, eğitimde öğrencileri aktif özne olarak konumlandırarak başarıya ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti. Eğitimin, erdemli bir toplum inşa etmenin önemli bir aracı olduğunu belirterek, beceri ve görgü odaklı, esnek ve sürdürülebilir bir eğitim hizmetini hedeflediklerini açıkladı.
Bakan Tekin, 2025 yılı bütçesinin %14,84’ünün eğitime ayrıldığını ve yapılan yatırımların eğitimde önemli ilerlemelere yol açtığını belirtti. Örgün eğitimde 2002’de 367 bin 145 derslik bulunurken, bu sayının 2025’te 734 bin 913’e çıktığını ve öğretmen sayısındaki artışın da dikkat çekici olduğunu vurguladı.
Ücretsiz öğle yemeği hizmetinden, ücretsiz ders kitaplarına kadar geniş kapsamlı sosyal yardım hizmetlerinin sağlandığına değinen Bakan Tekin, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek adına yapılan çalışmaların dezavantajlı çocukların okula erişimini kolaylaştırdığını ifade etti.
Bakan Tekin, Türkiye’nin PISA ve TIMSS gibi uluslararası değerlendirme programlarında sağladığı ilerlemelerin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Türkiye’nin eğitimdeki başarılarıyla diğer ülkelerle paylaşmak adına PISA toplantısına ev sahipliği yapacağını açıkladı.
Bu kapsamda, Türkiye’nin eğitim alanındaki görünümünün uluslararası standartlara ulaşması, çocukların geleceği adına önemli bir başarı olarak değerlendirildi. Bakan Tekin, eğitimin Türkiye’nin kalkınmasında ve toplumun refahında oynadığı kritik rolü vurgulayarak, eğitimdeki ilerlemelerin devam etmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]