MİT Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyon sonucunda, terör örgütü PKK’nın sözde istihbarat hücresi çökertildi.
Operasyon kapsamında, PKK’nın istihbarat yapılanmasında yer aldıkları belirlenen Halil Kod Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş İstanbul’da yakalandı.
MİT, örgütün istihbarat yapılanmasında bulunan Sadık Topaloğlu’nu tespit ettikten sonra adım adım takip altına aldı ve örgütün illegal faaliyetlerini deşifre etti.
Topaloğlu’nun illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı ve örgüt liderlerinden Cuma kod Cemil Bayık ile temas kurduğu belirlendi. Türkiye’ye döndükten sonra gazetecilik kisvesi altında terör örgütüne bilgi topladığı ortaya çıktı.
Mehmet Savaş’ın ise örgüt adına finans faaliyetleri yürüttüğü ve paravan şirketler aracılığıyla Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme sağladığı tespit edildi.
MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonu ile yakalanan Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap