Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının %1,8 üzerinde 10.417,00 seviyesinden işlem gördü. Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının %1,3 üzerinde 10.230,50 puandan tamamladı. Akşam seansında ise 10.188,00 puana geriledi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, not görünümünü de “durağan”dan “pozitif”e çıkardı. Not artırımı, para politikası sıkılaştırmasının etkinliği ve dayanıklılığına olan güvenin artmasından kaynaklandığı belirtildi.
Analistler, küresel pay piyasalarının ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya negatif başladığını belirtirken, bu hafta yurt içinde sanayi üretimi ve cari açık verilerinin yatırımcıların odağında olduğunu söyledi. Bugün yurt dışında sakin bir veri gündemi varken, yurt içinde iş gücü istatistikleri ve ticaret satış hacim verilerinin takip edileceği ifade edildi.
Analistler, teknik açıdan endeks kontratında **10.500** ve **10.600** puanın direnç, **10.400** ve **10.300** seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirtti. Yatırımcılar, bu seviyeleri dikkatle takip etmeye devam ediyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]