Terör örgütü PKK/YPG, Suriye’nin kuzeydoğusunda önemli bir toprak parçasını 2017’den beri işgal altında tutuyor. Bölge, enerji kaynakları ve verimli tarım arazileriyle dikkat çekiyor. DEAŞ bahanesiyle bölgede ABD askeri üsleri bulunuyor ve Irak’tan askeri sevkiyatlar yapılıyor.
Terör örgütü, işgal altındaki bölgelerde sözde yerel seçimler düzenlemeyi planlıyor. Bu seçimlerde bölge 7 kısımda ele alınıyor: Cezire, Deyrizor, Rakka, Fırat, Tabka, Münbiç, Afrin (Şehba). Ancak, terör örgütü baskı ve manipülasyonla halkı kontrol altında tutmaya çalışıyor.
Türkiye, terör örgütünün planladığı seçimleri gayri meşru ve Suriye’nin bölünmesine neden olabilecek adımlar olarak görüyor. Türkiye, terör örgütünün meşruiyet kazanma çabalarını reddediyor ve gerekirse harekete geçeceğini belirtiyor.
ABD, terör örgütü PKK/YPG’nin planladığı seçimlere ilişkin adil, serbest ve şeffaf bir ortamın olmadığını belirtiyor. Suriye rejimi ve Rusya ise terör örgütünün sözde seçim oyununu ciddi bir meydan okuma olarak görüyor.
PKK/YPG’nin sözde seçim oyunu, uluslararası meşruiyet kazanma hedefi taşıyor. Bu adımlar, Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit ediyor ve bölgede istikrarsızlığa yol açabilir.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap