SON GELİŞME
--:--:--
USD50,05EUR56,17ALTIN6.508,14Istanbul9° Az bulutlu4:12ÖĞLE'YEKALAN SÜRE
Dünya

Rodriguez: ABD’ye Karşı Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Rodriguez: ABD’ye Karşı Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek






Rodriguez: ABD’ye Karşı Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek | Venezuela, Nicolas Maduro, ABD’nin Saldırısı

Rodriguez, Bolivarcı Ulusal Muhafız (GNB) Askeri Akademisinin Eklektik Anıtı‘nda devlet kanalı VTV‘den canlı yayımlanan rütbe terfi töreninde konuştu. ABD’nin ülkesini hedef alan saldırısına ilişkin Rodriguez, “Kaçırılan Başkan Nicolas Maduro‘ya sadakatle bağlıyız. Aynı şekilde ilk savaşçı ve milletvekili Cilia Flores‘e de sadakatimiz tamdır. Onların özgürlüklerine kavuşup yeniden evlerine ve vatanlarına dönmelerini görene kadar durmadan mücadele etmeye kararlıyız.” dedi.

Rodriguez, ABD halkına seslenerek, “Hayatları alçakça bir saldırıyla ellerinden alınan soylu kadın ve erkeklere hak ettikleri saygıyı sunmak için buradayız. Venezuela halkı, hiçbir zaman bu tür bir saldırının kurbanı olacağını düşünmedi. ABD halkına sesleniyorum: Venezuela halkı bu aşağılık ve savaşçı saldırıyı, bir nükleer güç tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı hak etmedi. Bu olay, ilişkilerimizde ve tarihimizde bir leke olarak geçti.” şeklinde konuştu.

Rodriguez, ABD’nin askeri müdahalesi sırasında kimsenin teslim olmadığını vurgulayarak, “Burada kimse teslim olmadı, burada çatışma oldu ve bu çatışma bu vatan için oldu. Özgürlük savaşçımız Simon Bolivar için, Hugo Chavez için oldu ve burada Venezuela için çatışma oldu. Bu, bizim en büyük memnuniyetimizdir.” ifadelerini kullandı.

Törene Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez‘in yanı sıra Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, İçişleri Bakanı Diosdado Cabello ve ABD’nin askeri müdahalesinde yaşamını yitiren askerlerin aileleri katıldı. Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, askerlerin yakınlarına sarılarak taziye dileklerini sundu.

Ne Olmuştu?

Venezuela’nın başkenti Caracas‘ta 3 Ocak’ta yerel saatle 02.00 civarında patlama ve uçak sesleri duyulmuştu. Venezuela yönetimi, patlamaların ardından ABD’yi ülkenin çeşitli bölgelerinde sivil ve askeri tesislere saldırı düzenlemekle suçlamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro‘ya karşı büyük çaplı saldırı düzenlendiğini, Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu.

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi de Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında ABD’de suç duyurusunda bulunulduğunu, Maduro‘ya “uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD’ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma” suçlamalarının yöneltildiğini açıklamıştı.

Venezuela yönetimi, ABD’nin kınanması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuş, bazı ülkeler saldırıyı eleştirirken açıklamalarıyla ABD’ye destek verenler de olmuştu.

Rodriguez, Meclis’te yemin ederek 5 Ocak’ta geçici Devlet Başkanlığı görevini resmen üstlenmişti. Rodriguez, yaptığı konuşmada, “ABD’de rehin tutulan iki kahramanımızın, Devlet Başkanı’mız Nicolas Maduro ve (eşi) Cilia Flores‘in kaçırılmasından duyduğum üzüntüyle burada bulunuyorum.” ifadesini kullanmıştı.


Benzer Haberler

Tümü
İsrail ordusu El Halil’de 3 bin 300 Filistinliyi yerinden etti
İsrail ordusu El Halil’de 3 bin 300 Filistinliyi yerinden etti
Polonya Kaliningrad Sınırında Sabotaj İhtimaline Karşı Özel Operasyon Başlattı
Polonya Kaliningrad Sınırında Sabotaj İhtimaline Karşı Özel Operasyon Başlattı
Trump’tan Muhabire Sert Çıkış Miting Sorusu Üzerine
Trump’tan Muhabire Sert Çıkış Miting Sorusu Üzerine
İspanya Tren Kazasında Can Kaybı 74’e Yükseldi Yapay Zeka ile Kaza Anı Canlandırıldı
İspanya Tren Kazasında Can Kaybı 74’e Yükseldi Yapay Zeka ile Kaza Anı Canlandırıldı
Caparov: Türkiye’nin İtibarı Cumhurbaşkanı Erdoğan Liderliğinde Yükseldi
Caparov: Türkiye’nin İtibarı Cumhurbaşkanı Erdoğan Liderliğinde Yükseldi
İspanya’da İki Yolcu Treni Çarpıştı Can Kaybı 68’e Ulaştı
İspanya’da İki Yolcu Treni Çarpıştı Can Kaybı 68’e Ulaştı
İzmir' de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SAYFA HABER' de saklıdır. Seobaz Haber Teması