Russell, New York’taki BM Genel Merkezi’nde UNICEF’in ilk yıllık olağan toplantısında konuşarak dünyanın çok taraflı sistem ve UNICEF’in geçiş döneminde olduğunu belirtti. Dünya hızla değişirken çocukların karşı karşıya kaldığı zorlukların arttığını vurgulayan Russell, geçen yıl yaşanan uluslararası yardım zorluklarına ve çocuk sağlığındaki olumsuz trendlere dikkat çekti.
Russell, UNICEF’in etkili ve güvenilir şekilde krizlerle mücadele eden kırılgan çocuklara odaklanması gerektiğini belirtti. Çocuklar için küresel ortamın son derece zorlu olduğunu vurgulayan Russell, çatışmaların, iklim değişikliklerinin, ekonomik istikrarsızlığın ve eşitsizliklerin çocuklar üzerinde büyük baskı oluşturduğunu ifade etti.
Russell, geçen yıl çocuklara karşı işlenen ağır ihlallerin arttığını ve 2025’te iki kıtlığın aynı anda ilan edilmesinin son derece endişe verici olduğunu belirtti. Ayrıca, milyonlarca çocuğun yetersiz beslenme ve felaket riski altında olduğunu söyleyerek insani yardım çalışanlarının zorlu durumuna dikkat çekti.
Russell, BM Genel Sekreterliği reformları ve UNICEF’in stratejileri doğrultusunda mali baskılara rağmen misyonuna destek sağlayan ülkelere teşekkür ederek, UNICEF’in çocukların geleceği için önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]