Sağlık Bakanlığı ve HIMSS İş Birliğiyle Düzenlenen Sağlık Bilişimi Konferansı Devam Ediyor

Dijital Sağlık Teknolojileri Ön Planda
Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) iş birliğiyle gerçekleştirilen “HIMSS Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı” Belek Turizm Merkezi’nde devam ediyor. Etkinlik, **dijital hastane uygulamaları**, **e-sağlık**, **sağlıkta akıllı sistemler**, **yapay zeka** ve **ileri teknolojiler** gibi konuları mercek altına alarak sağlık bilişim sektöründeki gelişmeleri değerlendirme fırsatı sunuyor.
Yapay Zeka ve Sağlıkta Gelecek
Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci, konferansta gerçekleşen “Dijital Sağlığın Geleceği” oturumunda, gelişen teknolojilerin sağlık sektöründe radikal değişimlere öncülük ettiğini vurguladı. **Yapay zeka**nın sağlık alanında sunduğu potansiyeli vurgulayan Birinci, tanı koymadan tedaviye, kişiselleştirilmiş ilaçlardan klinik araştırmalara kadar geniş bir yelpazede yapay zekanın kullanılabileceğine dikkat çekti.
Türkiye’de Yapay Zeka Çalışmaları
Birinci, Türkiye’de sağlık alanında yapay zeka ile ilgili önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirtirken, **Neyim Var?** uygulamasının hastaların şikayetleri doğrultusunda doğru branşlara yönlendirilmesine yardımcı olduğunu ve bugüne kadar 40 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını ifade etti.
Teknolojinin Etik Boyutu
Sağlıkta teknoloji kullanımının etik ve sosyal sorumluluk açısından ele alınması gerektiğini vurgulayan Birinci, **veri gizliliği**, **erişim hakkı** ve **dijital okuryazarlık** gibi konuların sağlık teknolojilerinin sürdürülebilirliği için hayati önem taşıdığının altını çizdi.
HIMSS Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı, yarın son bulacak. Sağlık Bakanlığı, **Milli Teknoloji Hamlesi** kapsamında teknolojiyi sağlık alanında etkin bir şekilde kullanarak sağlık hizmetlerini daha erişilebilir ve güvenli hale getirmeye odaklanıyor.